Dr Ewa Szypulska
Jestem biologiem. Główne dziedziny moich dociekań to biochemia, enzymologia, proteomika i dietetyka.
Moje zainteresowania naukowe dotyczą głównie mechanizmów odpowiedzi roślin na stres. Pamiętając o znaczeniu roślin w naszej diecie, dobrze wiedzieć jak je wspierać. Czy wiesz, jak łagodzić skutki stresu podczas uprawy roślin, by na naszym stole gościły zdrowe i „szczęśliwe” potrawy? Jeśli chcesz to ze mną odkryć, a także odpowiedzieć na wiele innych pytań z dziedziny biologii roślin i nie tylko, zapraszam na tutoriale. Tutaj będziesz mógł pokazać swoje talenty, umiejętności i wiedzę, liczyć na wsparcie i zrozumienie.
Mieszkam w Olsztynie z mężem, dwoma synami i kotem Gacławem. Uwielbiam podróże, wycieczki rowerowe i piesze, szczerą rozmowę i dobrą lekturę. W ludziach cenię uczciwość, tolerancję i szacunek do innych.
Kontakt: ewa.fraczek@uwm.edu.pl